12 Mart 2013 Salı

Göz Makyajında Gölge Nasıl Yapılır???

İyi Akşamlar Herkese...
 
Bugün Göz Makyajına nasıl kolay gölge yapabiliriz,ondan bahsediyor olacağım sizlere...
 
Temelde güzel gölge yapabilmek için ihtiyacınız olan temel şey bir karıştırma fırçası..
 

 
 Ben bu fırçayı gratis mağazalarındaki essence standından aldım. fiyatı gayet makul... sanırım 4 ya da 5 tl gibi fiyatı olması lazım... gölgelendirme renklendirmesini de dağıtmasınıda aynı fırça ile yapabilirsiniz. Dağıtma işlemini nasıl yapacağım derseniz de; göz çukurunuzun bitimindeki kemiğimizin üzerine süreceğiniz farı ileri geri hareketlerle dağıtacağız...
 
 
 
 
 
Aynen Şöyle...
 
 
Bu hareketi ne kadar çok yaparsanız o kadar güzel ve doğal görünecektir makyajınız. Tüm göze açık renk bir far sürdükten sonra birkaç ton koyusu ile gölgelendirme yaptığınızda doğal ve derin görünümlü gözlere sahip olabilirsiniz. sadece 2 renk kullanarak yaptığım gölgelendirmenin örneğini göstermek istiyorum sizlere...
 
 

 
 
 
Burada  (sol fotograf) gördüğünüz gibi dağıtma fırçası sayesinde yay şeklinde gölgemi yapmış bulunuyorum, daha açık görünsün istersem fırçamla o bölgeyi süpürmem yeterli olacaktır.  Bütün göz kapağıma kemik rengi bir far uyguladıktan sonra göz çukuruma toprak tonunda bir far ile gölgelendirme yaptım. Makyajınıza biraz daha renk katmak isterseniz... Göz pınarınıza açık ve parlak tonlarda dokuşlar yapabilir ya da göz bitimine en koyu göz ortasına ise birkaç ton açık far sürüp hepsini yine karıştırma fırçasıyla dağıtarak sağ taraftaki görüntüye ulaşabilirsiniz.
 
 
Sevgiler...
 
 
 
 

3 yorum:

  1. Kahve tonlarinda golgeleri cok begenirim sizde de cok hos durmus elinize saglik :) benim de boyle bir fircaya ihtiyacim var essence mutlaka bakicam fiyati uygun cunku.. buarada allik renginiz cok guzel markasi nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim... Allığım body shoptan parıltılı mercan/yavruağzı tonlarında bir allık akşam mutlaka numarasını yazacağım.. :)

      Sil
  2. Kahve tonlarindaki golgeleri hep begenmisimdir size de yakismis elinize saglik :)

    Allik renginize de bayildim markasi nedir acaba ?

    YanıtlaSil