11 Mart 2013 Pazartesi

Garnier BB Krem- Karma/Yağlı Cilt İçin

Merhaba,

Yepyeni yazımla karşınızdayım... Bugün size son zamanlarda en başarılı bulduğum makyaj mucizesinden bahsedeceğim.. Yaklaşık 5 aydır Garnier BB krem'i kullanıyorum. inanılmaz memnunum bütün fondotenlerimi rafa kaldırdım diyebilirim. Bence çoğundan daha başarılı.

Peki nedir bu BB krem dedikleri;

Efendim öncelikle renk farklılıklarını dengeler cilde doğal ve sağlıklı bir görünüm kazandırır aynı zamanda  da nemlendirir ve güneşten/soğuktan korur. Ancak fondotenler ile karıştırmamak lazım, BB krem bir fondoten değil, -renkli nemlendirici gibi sadece ciltteki renk düzenlemeyi daha başarılı yapıyor- Aslen Kore menşeili BB kremler aslında uzun yıllardır kore halkı tarafından kullanımda hatta orjinal BB kremler uzun vade kullanımda cilt kusurlarını kalıcı düzeltmeyide vaadediyor. Ancak Garnier'in henüz böyle bir söylemi yok. 2 tipi bulunur kremin... Kuru ve yağlı ciltler için... ben bugün size yağlı ciltler için olandan söz edeceğim.


Gördüğünüz gibi kıvamı epey sıvı, sürümüde çok kolay. Ben fırça ile uyguluyorum ancak parmak ile uygulandığındada çok güzel sonuç veriyor. Yağlı ciltler için olanı ince uzun tüp, ben light yani en açık rengini kullanıyorum. Hergün kullanmama rağmen uzun süre gidiyor. Dediğim gibi neredeyse 6 ay oldu ancak hala içerisinde var.





Ciltte ne gibi değişiklikler yapıyor derseniz :)

 




İşte karşınızda!!! Sol taraf BB kremsiz cildim, sağ taraftaki ise BB krem sürülmüş hali gördüğünüz gibi renk farklılıkları yani lekeleri ve çillerimi çok güzel kapattı aynı zamanda göz altı morluklarında da etkili... sadece BB krem kullandığınızda sanki yüzde hiçbir şey yokmuş ama çok sağlıklıymış gibi bir görüntü kazandırıyor. Cildimde herhangi bir kusma yapmadı veya sivilceye sebep olmadı.Ben severek kullanıyorum ve devam edeceğim. Bitirdiğimde ise  Missha BB kremler hakkında da çok güzel şeyler okuduğumdan denemeyi düşünüyorum.

Sizin BB krem ile ilgili düşünceleriniz nelerdir??

Not: Garnier'in ilk çıkardığı BB krem kısa ve tombul tüydeydi, hala satılıyor ancak karma yağlı ciltlerden çok fazla şikayet aldığından Yağlı ciltler için olan versiyonunu (ince uzun tüp) çıkardılar. diğer versiyon ise kuru ciltler için hala satılıyor, onu hiç kullanmadım ancak çok fazla yağlandırdığı ve sivilcelenmeye neden olduğu söyleniyor. Tercihinizi buna göre yapmanızı öneririm...

Sevgiler...

2 yorum:

  1. Bence süper yapmış cildini, ben beğendim:)

    Bana da beklerim

    www.alisverismakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim şebnemciğimm :)

      takipteyim ;)

      Sil